Moroccan Peanut Cookies الحلوى المغربية بالفول السوداني
كاتب الموضوع
رسالة
eliasissaoui Admin
عدد المساهمات : 16999 تاريخ التسجيل : 04/07/2013 الموقع : https://www.youtube.com/watch?v=QriWAmC6_40
موضوع: Moroccan Peanut Cookies الحلوى المغربية بالفول السوداني الثلاثاء يوليو 22, 2014 2:39 am
Moroccan Peanut cookies
The filling ingredients
1/2 lb of roasted peeled shelled and peeled peanuts
1/4 lb of sugar
1/4 of tsp of Arabic gum
2 tbsp of orange blossom water
Sprinkle of cinnamon (optional)
The dough ingredients
1 cup and a half of white flour
1/2 cup of orange blossom water
About 1/2 cup of cold water
1/4 tsp of Arabic gum
2 tbsp of powder sugar
1/4 cup of melted butter
Pinch of salt
To make the dough
in a large bowel add the flour, the sugar, the crushed gum, the salt, the melted butter, and the orange blossom water. mix well then add the cold water till a dough is formed. knead the dough for about ten minutes adding a little orange blossom water if the dough is too dry. Place inside a plastic bag and let to rest for at least thirty minutes.
To make the filling
place the peanuts, the sugar, the gum, in a food processor and grind till pasty then pour in the orange blossom water and process more till very smooth and if pressed holds together.
Once the dough is rested roll out to an almost transparent rectangle, if the dough is a little sticky dust very lightly with flour. Place the filling along the rectangle and fold the dough over and press to seal. cut the excess dough leaving a little of allowance so the cookies would not unravel. Cut in a diagonal every four inches.
Place on an oiled or buttered baking sheet and bake in 250 preheated oven for 25 min
الحلوى المغربية بالفول السوداني
مقادير الحشوة
ربع كيلو فول سوداني محمص
نصف كمية الفول السوداني سكر
ربع ملعقة مستكة
ملعقتين كبيرتين ماء الزهر
رشة قرفة
مقادي العجينة
٢٥٠ غرام دقيق
نصف كاس صغير ماء الزهر
تقريبا نصف كاس من الماء البارد
ربع ملعقة مستكة
ملعقتين سكر بودرة
ربع كاس صغير من الزبدة المدابة
طريقة التحظير
في محظرة الطعام نضع الفول السوداين و السكر و المستكة و نطحن الكل جيدا تم نضيف ماء الزهر و نطحن حتى نحصل على عقدة متماسكة
لتحظير العجينة
في قدر عميق نضيف الدقيق السكر و المستكة و الزبدة المذابة ماء الزهر و الماء البارد و نمزج حتى نحصل على عجينة متماسكة ثم نعجنها لمدة عشر دقائق حتى تصبح لينة. يمكن اضافة قطرات من ماء الزهر ادا كانت العجينة جد ناشفة
نضع العجينة في بلاستيك لترتاح مدة نصف ساعة على الاقل
لتحظير الحلوى نرق العجينة على شكل مستطيل شبه شفاف و بضع الحشوة بالطول ن ونغطي بالعجينة ن نضع;ط حتى تلتصق جيدا ثم نقطع العجينة الزائدة ثم نقطع كل اربع سنتيم
نضع قطع الحلوى في صينية مدهونة بالزيت او الزبدة و تطهى في فرن ساخن ١٨٥ لمدة عشرين الى خمسة و عشرين دقيقة
Moroccan Peanut Cookies الحلوى المغربية بالفول السوداني